Informatie

Maandag
8.45 - 16.00
Kasteel Aldenghoor

Dinsdag
8.45 - 16.00
Trefcentrum Aldenghoor

Woensdag
8.45 - 16.00
Trefcentrum Aldenghoor

Donderdag
8.45 - 16.00
Trefcentrum Aldenghoor

Vrijdag
8.45 - 16.00
Trefcentrum Aldenghoor

INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS

Uw kind(eren) heeft (hebben) zich opgegeven voor de 57e KVW-week in Haelen. In dit boekje staat belangrijke informatie. Wij hopen dat u alles goed leest en bewaart tot na de week.

Algemeen

•    Uw kind maakt de hele week deel uit van dezelfde KVW-groep met vaste leiding. Kinderen uit een bepaalde schoolgroep van de Leerlingst kunnen in principe niet in een KVW-groep komen bij kinderen van een hogere of lagere groep. Voor logeetjes van buiten Haelen (bv. een neefje of nichtje) maken we een uitzondering: er mag maximaal één schoolgroep verschil zijn met het kind van het gastgezin om bij elkaar in de KVW-groep te komen.

•    Kinderen van het speciaal basisonderwijs worden aan de hand van hun leeftijd ingedeeld in de KVW-groepen.

•    Dure sieraden zoals kettingen, ringen en horloges kunnen beter thuis gelaten worden. Verder verzoeken wij u uw kinderen geen mobiele telefoons mee te geven. Het meenemen van waardevolle spullen is altijd op eigen risico!

•    Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeuren van kinderen en leiding.

•    Leiding die meedoet, is tenminste 16 jaar. Hulpleiding die meedoet, is tenminste 14 jaar. Deze wordt samen met leiding ingezet.

Elke dag

•    De kinderen moeten elke dag een lunchpakket meenemen. Probeer niet teveel snoep en zoetigheid (ook geen energydrinks/ 0.0 bier) mee te geven. Verder hebben de kinderen een beker nodig, want iedere middag wordt er voor ranja gezorgd.

•    Laat uw kinderen niet in nieuwe kleding naar KVW komen. Ze kunnen beter kleren aan doen die vies mogen worden en stevige schoenen die gemakkelijk lopen. Slippers zijn niet handig.

•    De kinderen die medicijnen nodig hebben, zijn bij de hoofdleiding bekend middels het opgaveformulier. Wij geven dit door aan de leiding van de groep, die erop zal toezien dat alles op tijd wordt ingenomen.

·     Dinsdag t/m vrijdag zijn de kinderen om 8.45 uur welkom buiten op de parkeerplaats voor T.C. Aldenghoor, op maandag om 8.45 uur bij het Kasteel Aldenghoor. We eindigen elke dag om ongeveer 16.00 uur, ook bij T.C. Aldenghoor. We vragen u met klem om uw kinderen buiten op de parkeerplaats op te wachten en niet naar binnen te komen.

·     Denk bij warm weer aan petjes en voldoende drinken.

·     Wanneer uw kind ziek is, meld hem/haar dan af bij de hoofdleiding. Wanneer uw kind in de weken voorafgaand aan KVW een besmettelijke ziekte (zoals waterpokken, krentenbaard) heeft gehad, zouden we het fijn vinden wanneer u ons hiervan op de hoogte stelt, zodat wij ons niet onnodig zorgen maken. Verdere maatregelen omtrent Covid-19 staan verderop beschreven.

·     Het is verstandig om uw kind dagelijks te controleren op tekenbeten.


Maandag 23 augustus

Alle KVW-kinderen worden om 8.45 uur verwacht bij Kasteel Aldenghoor. Hier vindt de officiële opening plaats. Vanwege de zeer beperkte parkeergelegenheid vragen we u zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Lukt dit echt niet, laat uw kind dan (op de parkeerplaats) achter Aldenghoor uitstappen en blijft uzelf in de auto zitten. De poort naar het kasteel is open. Vanwege de corona-maatregelen kunnen we dit jaar helaas geen andere belangstellenden bij de opening toelaten. De groepen worden pas later op de ochtend gevormd. We zijn om ongeveer 16.00 uur klaar op T.C. Aldenghoor.

 

Dinsdag 24  augustus

De onderbouwgroepen (schoolgroep 3 t/m 5) gaan vandaag met elkaar strijden om verschillende Olympische titels. Het is hierbij handig als de kinderen zwemkleren aanhebben. Voor de bovenbouwgroepen (schoolgroep 6 t/m 8): zorg ervoor dat uw kind vandaag geen goede kleren aan heeft, ze gaan gegarandeerd vies worden! Geef een extra set kleren (ook sokken en schoenen) en handdoek mee. Zwemkleren zijn handig om aan te trekken.

’s Avonds is er een spokentocht voor de kinderen van schoolgroep 7 en 8 en brugklassers.  De eerste groepen zullen rond  21.00 uur verzamelen bij het voetbalveld in halen. De verwachting is dat zij uiterlijk om 23.30uur weer kunnen worden opgehaald. De precieze tijdsplanning wordt later bekend gemaakt. Gelieve uw kind bij weggaan af te melden bij de leiding van de groep.

 

Woensdag 25  augustus

Onderbouw: zorg ervoor dat uw kind vandaag geen goede kleren aan heeft, ze gaan gegarandeerd vies worden! Geef een extra set kleren (ook sokken en schoenen) en handdoek mee. Zwemkleren zijn handig om aan te trekken.Voor de bovenbouw is het tijd om te zwemmen!!! De kinderen moeten hun zwemspullen en de fiets meenemen.

Op woensdag zijn ook de kinderen van de groepen 1 en 2 op T.C. Aldenghoor aanwezig om een dagje KVW mee te maken.

 

Donderdag 26 augustus

Vandaag blijven de we de hele dag op T.C. Aldenghoor, waar we allemaal leuke spellen gaan doen!

 

Vrijdag 27 augustus

Vandaag heeft de leiding van de groep zelf een leuke activiteit georganiseerd!

’s Avond kan onze befaamde Vlaamse kermis helaas niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. Met alle beperkingen is het voor ons niet mogelijk om er het feestje van te maken wat het altijd is. Maaaaaaaar… KVW zou KVW niet zijn als we niet toch iets organiseren om KVW op een leuke manier af te sluiten! We gaan gedurende de week een heuse Bingo met de kinderen spelen. De hiermee gewonnen prijzen, beschikbaar gesteld door de Haelen en Nunhemse middenstand, kunnen dan ’s avonds bij KVW worden opgehaald. Als de maatregelen het toelaten zullen er ook spellen voor de kinderen zijn en is er gelegenheid om iets te drinken. Omdat op dit moment nog niet duidelijk is welke maatregelen er dan gelden, maken we het precieze programma gedurende de week bekend. Wij zouden het in ieder geval erg leuk vinden om iedereen te zien en samen met de kinderen en jullie als ouders KVW op te kunnen sluiten. U bent toch ook van de partij???!!!