Over KVW

Als je nog nooit hebt meegedaan is het natuurlijk leuk om te weten hoe een dagje Kinjervakantiewerk er uitziet. Nou, dat gaat zo:

Je zit de hele week in dezelfde groep met ongeveer 12 kinderen. De meeste ken je al, want jullie zijn allemaal van dezelfde leeftijd. Elke groep heeft twee, drie en soms vier leiders en leidsters.
‘s Ochtends kom je om 8:45 uur met je groep bij elkaar bij Trefcentrum Aldenghoor. Er wordt dan door de hoofdleiding een zéér spannend toneelspel gebracht. Dan is het tijd voor actie! Zo is er een veldspel, een super doldwaze doordraaidag, knutselen, een theater en nog veel meer. We doen een week lang alleen maar leuke, gezellige, sportieve en soms zelfs spetterende dingen. Op woensdag komen de kinderen uit groep 1 en 2 ook een dagje snuffelen aan KVW. Dan weten zijn ook hoe leuk KVW is!
Tussen de middig gaan we eten en drinken we KVW-ranja. Rond de klok van vier wordt met alle groepen samen de dag afgesloten met onder andere het alom bekende klitse (dropveters) aete. Daarna wordt het KVW-lied gezongen en dan zit het er voor die dag weer op! Gelukkig gaat het feest de volgende dag gewoon weer door!

Op vrijdag 26 augustus is er voor iedereen een avondprogramma: om 19.00uur begint de Vlaamse kirmis. Hiej is de ganse femiliej welkom! Tijdens de Vlaamse Kirmis kun je allerlei leuke spellen doen die je samen met de leiding tijdens de KVW-week gemaakt hebt. Vergeet niet je ouders mee te nemen, want voor hen zijn er ook leuke dingen te doen! De Vlaamse kermis is écht de afsluiter van de KVW-week, dus... dat mag je absoluut niet missen!!!

Waat mosse mitnumme?

  • Bótterhammen, genog te drinken én een baeker om de KVW-ranja in te doen.
  • Kleijer die geschikt zijn voor sport en spel en bovendien véttig mogen worden.
  • Op dinsdag moet iedereen een extra set kleren en een handdoek meenemen, want je gaat gegarandeerd vies worden! De onderbouw neemt de zwemspullen mee en een extra handdoek voor bij het zwemmen. De bovenbouw neemt een oud wit t-shirt en de fiets mee.
  • Voor de bovenbouw: neem op woonsdig zjwumkleijer en je fiets mee!
  • Eventueel muggenstift/regenkleding/petje tegen de zon.
  • Gooj zin!!!
  • Volg ons